Want to know what happens backstage at Redpill Linpro?
Soon we can welcome you in!
Coming soon
Backstage
Sign up for our newsletter

Er du «API Ready»? Slik lykkes du.

Thu, 04/28/2016 - 11:22 -- Fredrik Svensson
API Economy er i vinden for tiden . Gjennom API Economy blir vi introdusert til en rekke andre konsepter som API led Connectivity, API Management og API Strategies. Som det så ofte er med nye teknologier ser vi at det er mye snakk om- og lite forståelse for hvordan disse teknologiene vil påvirke oss og våre organisasjoner.

Ser vi på alle analyser som er gjort, rapporter som er utformet, konferanser som er avholdt og ikke minst tilfanget av nye selskaper som fronter teknologien synes en konklusjon å være svært nærliggende; API Economy vil påvirke oss alle – før eller senere

 

Hvordan ta kontroll over dine APIer

For å lykkes i et marked preget av API Economy må vi utforme en strategi- og aksjonsplan for forvaltning av API i organisasjonen. Det er svært viktig å ha kunnskap om hvilke faktorer som fører til måloppnåelse og hvilke som leder mot avgrunnen.

Mange organisasjoner og selskaper er langt framme i utvikling av API Strategies mens andre knapt har begynt å tenke på det. Hvor langt har du og din organisasjon kommet i denne prosessen?

Å skulle evaluere behov og å starte å utforme en strategi for noe som du kanskje ikke har 100% kontroll over kan være svært utfordrende. Da kan løsningen være å trekke inn personer med inngående kjennskap til problemstillingen. Vi liker å tro at disse personene kan være oss.

 

Suksessfaktorer

I Redpill Linpro har vi jobbet med APIer og API Management i flere år. Vi har sett en rekke implementasjoner av APIer og strategier. Vi har kunnskap om hva som fungerer og like viktig; hva som ikke fungerer. Vi har tatt denne erfaringen og laget en model som etter vårt syn passer inn enhver organisasjon, uansett hvor i API planleggingsfasen du er.

API Ready modellen er fundamentert på erfaring, domenekunskap og fagekspertise og den vil hjelpe deg til å definere den strategien som er best egnet til å gi deg full effekt av din API implementasjon.

 

API what? Modell

API Ready modellen er et verktøy for deg som ønsker å få kontroll på API strategien i din organisasjon. En utfordring kan være at det er vanskelig å se hvor i prosessen du er, der kommer et annet verktøy, API Maturity Model, inn. Dette verktøyet brukes til å analysere hvor i prosessen du er per i dag og hva som gjenstår før du si at din organisasjon er API Ready.