Want to know what happens backstage at Redpill Linpro?
Soon we can welcome you in!
Coming soon
Backstage
Sign up for our newsletter

IoT en revolution

Wed, 09/02/2015 - 14:53 -- Anders Liling
Nedan blogginlägg bygger på en artikel i CIO, som ges ut av IDG.

"Tomorrow belongs to those who can hear it coming"

Jag såg raderna första gången när David Bowie släppte sitt album Heroes. Inom IT-branschen har vi en förmåga att skapa 10 "buzzwords" och en "revolution" per år. Min personliga åsikt är att det egentligen bara (under min tid i branschen) finns två revolutioner som är värda namnet:PCn (eller client server) och internet. När det gäller internetrevolutionen så är det idag tydligt att effekten kom några år senare än förväntat men att många som utpekades som fiaskon efter kraschen (den krasch som många kallar internetkraschen men som jag fortfarande anser var en finanskrasch) bara var för tidigt ute. Titta bara på utvecklingen inom e-handel.

Men utöver det uppenbara har det hav av möjligheter som uppstod skapat enorma förändringar som ingen kunde förutse. Första gången jag fick se Facebook frågade jag "för vem och varför?". Transparensen och öppenheten i sig har effektiviserat enormt, skapat nya affärsmodeller och inte minst ökat kundservicen överallt. Man kan som bekant hålla på hur länge som helst för att beskriva internetrevolutionens effekter...

Internet of everything

Internet Of Things (IoT), eller Internet of Everything som vissa kallar det, påstår vissa är en ännu större revolution (eller om det är gigitaliseringen som många börjar kalla den, eller är det något annat?). Jag håller med! Jag är säker på att det är den tredje revolutionen jag kommer att få uppleva. Men precis som med Internetrevolutionen så är det svårt eller omöjligt att redan nu analysera effekterna, de nya affärsmodellerna (läs New-Google, New-Facebook, etc) och hur det till slut har påverkat vår vardag. Men visst är det spännande att få vara med om! Nyckelfrågan är vilka som kan "hear it coming" och skapar de där bländande idéerna som får en att häpna. Sitter säkert några och filar på något på en nordisk högskola redan nu (sannolikt utan att veta om det) de är framtidens Heroes!

Prioritera strukturen

Vad gör man just nu då, om man inte vet var IoT kommer att ta oss? Vi ser redan nu att många börjar spika fast startblocken i löparbanan faktiskt. Det pågår massor av aktiviteter där man insett att man sitter på ett oanat kapital i form av data och kunder som helt plötsligt har ett värde för någon annan och att man faktiskt kan kapitalisera på det på olika sätt. Samtidigt har man en hälsosam oro för vad konkurrenterna kommer att hitta på. Det är fortfarande oklart exakt hur, men att börja bygga strukturerna är prioriterat. Det handlar bland annat om att titta på DevOps för att effektivisera utveckling från idé till leverans, automatisering för att skapa (budget)utrymme för innovation och fokus på integration för att på ett säkert och flexibelt sätt skapa gränssnitt (internt och externt) för att vara redo. Jag tror att det, medvetet eller omedvetet, handlar om att vi vet vad internetrevolutionen bar med sig och att man vet att den hör gången måste beredskapen vara högre. Det finns faktiskt mycket man kan göra för att höja beredskapen redan nu och på köpet få positiva effekter direkt. Många har dessutom ett arv "pre-internet" som man fortfarande inte hanterat och som faktiskt kan hanteras med de teknologier och metoder som vi använder för beredskap för IoT.

Äg morgondagen

Så för för att äga morgondagen behöver man faktiskt inte, ännu, veta vad den för med sig. Det räcker med att göra klart startblocken stretcha och titta mot målsnöret för att uppfylla David Bowies tag line. Då behöver man bara ställa sig i startblocken när starten höjer pistolen, resten är historia om sisådär 10 år.

May the source be with you!

/Anders

Länk till artikeln som blogginlägget bygger på:

http://cio.idg.se/2.1782/1.628551/framtidsspanaren--internet-of-things-ar-nasta-paradigmskifte

 

CTA_hs_white_digital_transformation_product_leaflet.jpg

Digital Transformation - Laying the path for the future

Make the organizations internal and external information availablein order to increase transparence, beneficence and speed of interaction internally, with customers and other organizations. This must happen within an ecosystem that is capable of delivering IT solutions in an ever increasing speed. 

Download now