Skip to main content

Redpill Linpro ökar servicegraden för återvinningsjätten Remondis med ny integrationsplattform

2022-08-16
Den digitala samhällsbyggaren och open source-specialisten Redpill Linpro hjälper återvinningsaktören Remondis att skapa förutsättning för branschens bästa kundnöjdhet och fortsatt digitala transformation genom open source och molnbaserad integrationsplattform.
Remondis - ny integrationsplattform

Remondis har ett uttalat mål att vara en aktiv hållbarhetspartner på den svenska marknaden där hög kundservice är centralt. Bland företagets kunder finns stora fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, byggindustrin och kommuner och andra offentliga aktörer. 

Redpill Linpro har i nära samarbete med teamet på Remondis designat, utvecklat och driftsatt en ny molnbaserad integrationsplattform som är grunden för att skapa ett modernt och effektivt kundbemötande. Plattformen är både skalbar då den är driftad i molnet och enkel att anpassa för framtida behov genom att den är byggd på open source. 

För att göra det enkelt för de många olika kunderna att hantera sina tjänster hade vi behov av att integrera både verksamhetssystem och kundvårdsystem i en portal tillsammans ett identity managementsystem för ökad säkerhet”, säger Anders Ljungh, IT-arkitekt på Remondis.

Han fortsätter: ”Samtidigt behövde vi bygga en integrationsplattform som motsvarade våra behov och som möjliggjorde för oss som bolag att arbeta på ett modernt sätt med digitaliseringen. Mot bakgrund av mycket goda tidigare erfarenheter valde vi Redpill Linpro som partner i detta projekt”.

Skalbarhet, flexibiliteten och öppenhet

Genom en tydlig behovsanalys och utifrån de specifika krav Remondis hade avseende skalbarhet, flexibiliteten och öppenhet har Redpill Linpro utvecklat en integrationsplattform byggd på olika molnbaserade tjänster i AWS och med den open source baserade motorn för API och integration Apache Camel. Plattformen är nyligen driftsatt och bolaget kan se effekter både gällande förenklad administration för kunderna samt att de interna processerna har effektiviserat.

Redpill Linpro kompetenta medarbetare har inte bara hjälpt oss med integrationsplattformen, de har även hjälpt oss att bygga ett modernt arbetssätt där vi genom continous integration enkelt och snabbt kan driftsätta nya funktioner som förbättrar för våra kunder”, kommenterar Anders Ljungh.

Maximal nytta av digitaliseringens möjligheter

Henrik Gavelli, vd och koncernchef för Redpill Linpro är glad över resultatet

Vår målsättning är att bygga det digitala samhället och samarbetet med hållbarhetsaktören Remondis är ett mycket bra exempel på det. Genom att tänka kreativt och använda all den inbyggda utveckling som finns i open source programvara kan många kunder dra maximal nytta av digitaliseringens möjligheter på ett kostnadseffektivt sätt”. 

Om Remondis

Remondis har varit en aktiv partner inom återvinning i Sverige i över 70 år. De första spadtagen togs som Hans Andersson Recycling, via Veolia och Infinitum Recycling till att idag omfatta över 600 anställda på ca 30 anläggningar från Skåne i söder till Husum i norr.

Företaget hanterar över 1 miljon ton material varje år med hjälp av vår tunga fordonsflotta på fler än 300 fordon. Sammantaget är Remondis en återvinningsaktör som arbetar proaktivt med sitt eget och sina kunders hållbarhetsarbete. Remondis i Sverige är del av den globala Remondis-koncernen. För mer information, vänligen besök https://www.remondis.se/

Henrik Gavelli

Talk to us

Chief Executive Officer

Contact form
Written by Susannah Eriksson