Skip to main content

Redpill Linpro och Sitevisions partnerskap GDPR-säkrar digital kommunikation för offentliga Sverige

2022-09-08
Den digitala samhällsbyggaren och open source-specialisten Redpill Linpro samt webbpubliceringsföretaget (CMS:et) Sitevision har ingått ett partnerskap. Syftet med samarbetet är att ytterligare stärka de båda företagens erbjudande för samarbetstjänster och digitala arbetsplatser. Målet är att möta offentlig sektors behov av alternativ till amerikanska molntjänster och Microsoft Teams.
Den digitala arbetsplatsen - Sitevision och Redpill Linpro

Inom ramen för partnerskapet kommer Sitevision att tillgängliggöra de av Redpill Linpro driftade och supportade tjänsterna för samarbete som är rekommenderade av eSam i rapporten "Digital samarbetsplattform". Dessa inkluderar NextCloud, Mattermost, Rocket.Chat och Jitsi

Tjänsterna kommer att vara tillgängliga för Sitevisions kunder genom företagets marknadsplats Sitevision Marketplace. Genom Sitevision Marketplace gör Sitevision det enkelt att integrera olika tjänster som exempelvis samarbetsfunktioner – och att på så sätt skapa en samlad användarupplevelse för den digitala arbetsplatsen.

Vidare innebär partnerskapet att Redpill Linpro adderar ytterligare funktionalitet till sitt utbud av tjänster då Sitevision nu är en del av erbjudandet för digitala arbetsplatser, ett av Redpill Linpros fokusområden.

På Redpill Linpro har vi bestämt oss att skapa förutsättningar för att företag och myndigheter ska kunna samarbeta digitalt utan att riskera att informationen hamnar i fel händer eller riskera att bryta mot våra datalagar. Detta är en inställning som vi delar med Sitevision. Genom att tillgängliggöra våra digitala samarbetstjänster i det av offentlig sektor uppskattade webbpubliceringsverktyget Sitevision förbättrar vi förutsättningarna för digitalt samarbete ytterligare”, säger Fredrik Svensson, affärsutvecklingschef på Redpill Linpro. 

Sitevision har som mål att förenkla digital kommunikation och samarbete. Med 65 procent av Sveriges kommuner och en stor del av Sveriges myndigheter som kunder inleder nu företaget en satsning på att lägga till ytterligare funktionalitet till kunderna. Samarbetet med Redpill Linpro är ytterligare ett steg.

Vi drivs av att skapa användarvänliga och säkra sätt att samarbeta på digitalt. Därför är jag glad att vi tillsammans med Redpill Linpro kan erbjuda ännu fler GDPR-säkra molntjänster som förenklar samarbete på den digitala arbetsplatsen och som hålls samman i vår plattform”, säger Mikael Sandberg, affärsområdeschef offentlig sektor på Sitevision. 

Om Sitevision

Sitevision utvecklar Sveriges mest omtyckta CMS för webbplatser och intranät. Vi drivs av att göra kommunikation enkelt. Och kunderna gillar det vi gör. Sitevision har marknadens mest nöjda kunder sedan 2009 enligt det oberoende analysföretaget Web Service Award. Bland kunderna finns Arbetsförmedlingen, Scania, Skatteverket, Nordnet och fler än hälften av Sveriges kommuner. Lär känna oss på sitevision.se

Fredrik Svensson

Talk to us

Fredrik Svensson

Chief Business Development Officer

+46 70 603 36 35

 

Contact form
Written by Susannah Eriksson